راهنمای جداسازی فردی

این راهنما مربوط به خود ایزوله‌سازی افرادی است که نتایج آزمایش کووید-۱۹ آن ها مثبت شده، اما علائم خفیفی دارند یا هیچ علائمی ندارند. علائم خفیف شامل تب کم ، خستگی خفیف، سرفه و بدون علائم ذات الریه و مزمن شدن بیماری است. این راهنما همچنین راهنمای مکان‌هایی است که منابع پزشکی محلیشان محدودند و نمی توانند افراد مبتلا به علائم متوسط و کمی شدید‍تر را بستری کنند.

به طور کلی:

بدانید که بیشتر افراد کاملاً بهبود می‌یابند.

موقتاً لازم است برای حدود ۱۴ روز قرنطینه باشید.

اکیداً توصیه می شود که تنها یا حداقل در یک اتاق جداگانه زندگی کنید.

اگر تنها زندگی می‌کنید:

وضعیت سلامتی خود را دقیق کنترل کنید. در یک دفترچۀ دم دست گزارش سلامت و بیماری خود را با خط خوانا یادداشت کنید. این گزارش باید شامل موارد زیر باشد: تاریخ و زمان ثبت، ضربان قلب، غلظت اکسیژن خون (به کمک دستگاه اکسیمتر)، تمام علائم، وعده‌های غذایی، داروها و دوز مصرفی آنها.

اخبار محل زندگی خود در مورد بیماری را دنبال کنید تا اگر علائم پیشرفت کردند بدانید چه کنید. افراد مهم را در فهرست شماره‌گیری سریع تلفنتان وارد کنید. حداقل یک بار در روز با یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود در تماس باشید. آنها را از کلیه اطلاعات تماس اضطراری و همچنین امکانات لازم برای ورود به خانه‌تان –برای حالتی که خودتان نتوانید حرکت کنید- مطلع کنید.

برای حفظ سلامتی خود مایعات کافی بنوشید، رژیم متعادل داشته باشید و منظم بخوابید. فعالیت‌های سرگرم‌کننده یا آموزشی از جمله مطالعه، بازی‌های انفرادی یا آنلاین یا سایر تعامل های آنلاین بسازید و حفظ کنید.

هر بار دستان خود را حداقل برای 20 ثانیه با صابون یا ضد عفونی‌کنندۀ دست بشویید.

ایجاد تهویۀ مناسب و منظم در محل زندگی ضروری است.

ملافه‌ها، حوله و لباس‌هایتان را مرتب و جدا از دیگران بشویید.

 از تماس با حیوانات خانگی خود و دیگر حیوانات بپرهیزید. در غیر این صورت، هنگام تعامل با حیوان حتماً ماسک بزنید و قبل و بعد از آن دست‌هایتان را بشویید.

از هرگونه تماس جسمی با دیگران بپرهیزید، اما از طریق پیام، تماس تلفن و ویدیویی یا سایر روش‌های الکترونیکی با خانواده و دوستان در تماس باشید. این کار به دلایل زیادی و از جمله حفظ روحیه‌تان مهم است.

اگر اخبار مربوط به شیوع بیماری مضطربتان می کن، سعی کنید بیش از حد بر آنها تمرکز نکنید تا موجب فشار روانی مضاعف نشود.

یک برنامۀ روزانۀ نسبتاً ثابت بسازید. در صورت امکان، در حد متوسط یا حتی کم فعالیت ورزشی انجام دهید.

با دوستان، خانواده یا مسئولین سرویس‌رسانی برای دریافت مایحتاج زندگی از جمله وعده‌های غذایی هماهنگ شوید. ذخایر خوراکی و بهداشتیتان را مرتب کنترل کنید و پیش از اتمام برای تهیه‌شان اقدام کنید. بهتر است مایحتاج را بدون هیچ تماس جسمی دریافت کنید، وگرنه در هنگام برخورد با پیک‌ها، حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنید.

در مورد مدت و شرایط خودایزوله‌سازیتان با پزشک و خدمات‌دهنده‌های درمانی مشورت کنید. قبل از خروج از وضعیت ایزوله، به صورت سیستماتیک تمام وسایل و لباس‌ها را نظافت کنید. حتی بعد از ایزوله احتیاط را فراموش نکنید.

در مناطق حومه یا روستایی که بدون تماس با دیگران و حضور در فضاهای مشترک می‌توانید از خانه خارج شوید، می‌توانید به تنهایی پیاده‌روی کنید. فراموش نکنید که در شرایط ایزوله‌اید، پس با دیگران مواجهه نکنید یا به مکان‌هایی نروید که احتمالاً دیگران هم، چه همزمان با شما و چه غیر از آن، در آن تردد دارند.

اگر با دیگران زندگی می‌کنید:

افرادی که با شما زندگی می‌کنند «نزدیکان» شما محسوب می‌شوند و باید راهنمای مربوط به «نزدیکان» استفاده کنند، از جمله آن که از تماس غیر ضروری با دیگران بپرهیزند.

ساکنان دیگر ساختمان هم نباید هیچ بازدیدکننده‌ای داشته باشند، به ویژه از میان افراد آسیب‌پذیر(سالمندان یا افراد دارای بیماری‌های مزمن). هر بازدیدکننده باید از حضور یک فرد ایزوله مطلع شود.

مناطق مختلف محل اقامت را به روشنی و در صورت امکان با نشانه‌های بصری، مشخص کنید. اتاق خواب و امکاناتی که بیمار استفاده می‌کند، منطقۀ قرمز است. مناطق متصل به منطقۀ قرمز، مثلاً اتاق نشیمن، مناطق زرد در نظر گرفته می شوند. سایر اتاق های جداشده مناطق سبز است.

بیمار باید شدیداً اصول بهداشتی هنگام عطسه را رعایت کند و داخل دستمال کاغذی‌ای عطسه کند که به دقت دور ریخته می‌شود یا پارچه و لباسی (مانند آستین) که به زودی شسته می شود.

در خانه یک سازوکار ارتباطی تنظیم کنید تا هنگامی که بیمار قصد ترک اتاق خود را دارد به کمک آن به دیگران اطلاع دهد.

بیمار باید مرتب مناطق قرمز را ضد عفونی کند. سایر افراد خانه باید مرتب مناطق زرد و ترجیحاً مناطق سبز را ضد عفونی کنند.

بیمار باید خود را محدود به منطقه قرمز کند، رفت‌وآمد در مناطق زرد را به حداقل برساند و کاملاً از منطقه سبز پرهیز کند. اشیاء در تماس با بیمار نیز باید از این قاعده پیروی کنند. خارج از منطقه قرمز، بیمار باید از دستکش و ماسک استفاده کند.

احتمال سرایت از طریق:

امکانات مشترک: آشپزخانه، سرویس بهداشتی و غیره

لوازم خانۀ مشترک: حوله، لیوان، وسایل آشپزی و غیره

غذای مشترک، نوشیدنی و غیره

سطوح لمس‌شده: دستگیرۀ در، سطح میز، کنترل از راه دور، کلیدهای برق و غیره

وجود دارد و این‌ها باید حداقل یک بار در روز ضد عفونی شوند.

بیمار باید بعد از استفاده از هرگونه امکانات مشترک، مخصوصاً حمام، محل را تمیز کند و رویۀ توالت فرنگی را بسته نگه دارد.

بیمار باید یک کیسه زبالۀ جداگانه/سطل آشغال برای دورریز دستکش، ماسک، دستمال و غیره داشته باشد.

در صورت امکان، سایر افراد خانه باید به بیمار کمک کنند تا زباله‌ها و دیگر وسایل را از خانه بیرون ببرد تا خروج او از منطقۀ قرمز را به حداقل برسانند.